Στον τομέα του Θεάτρου το Loutraki Festival συνεργάζεται με το ΘέατροΣεΦορμα και το Σκηνοθέτη Τάκη Τσαρσιταλίδη.

Το ΘΕΑΤΡΟσεΦΟΡΜΑ συγκεντρώνει στον πυρήνα του επαγγελματίες καλλιτέχνες όλων των τεχνών που κυρίως διαμένουν στην Αργολίδα/Κορινθία, εκεί όπου είναι και η έδρα του. Ηθοποιοί, μουσικοί, εικαστικοί και χορευτές πλαισιώνουν τις πρώτες του παραστάσεις καθώς είναι βαθιά τους πεποίθηση πως το θέατρο είναι η συνάντηση των τεχνών. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχουν παρουσιάσει α) στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ το Άνθρωποι και ποντίκια του Τζον Στάινμπεκ και β) στην ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ‘Μιχάλης Δρίτσας’ «Ο μικρός πρίγκιπας» του Αντουάν Εξυπερύ και «Όλιβερ Τουίστ» του Κ. Ντίκενς.

Στοχεύουν στον τομέα της οργάνωσης να επεκτείνουν τη δράση τους σε όλη την Πελοπόννησο αφού ταυτόχρονα δημιουργήσουν συνεργασίες και με καλλιτέχνες που βρίσκονται στους όμορούς νομούς. Ταυτόχρονα δεν αποκλείουν την παρουσία τους και στην υπόλοιπη Ελλάδα (χωρίς να αλλάξουν έδρα) και το εξωτερικό (ήδη βρίσκονται σε επαφή για παρουσίαση της παράστασης ‘Ο μικρός πρίγκιπας’ στην Ιταλία). Καλλιτεχνικά διερευνούν τη δημιουργία μιας δικής τους θεατρικής γλώσσας με κύριο χαρακτηριστικό της τη συνύπαρξη κλασικών μορφών αφήγησης με νεότερες σύγχρονες φορμαλιστικές μορφές (physical theatre, θέατρο forum, interactive theatre).

Ξεκίνησαν με το κλασικό αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ “Άνθρωποι και ποντίκια” σε μια τυπική εφαρμογή κειμένου με έντονα νατουραλιστικά στοιχεία και συνέχισαν με το: «Ο μικρός πρίγκιπας» σε διασκευή δική τους, χρησιμοποιώντας τεχνικές physical και interactive theatre.

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit