Μια από τις ωραιότερες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής, με ένα ευρύ φάσμα ερμηνευτικών δυνατοτήτων, ο Χρήστος Θηβαίος, συμπράττει με την ορχήστρα Δωματίου του Loutraki Festival για να μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη με κομμάτια από την προσωπική του δισκογραφία αλλά και έργα από συνθέτες που έχουμε αγαπήσει. Μαζί τους στη σκηνή ο «δικός μας» Χρήστος Νινιός που διαγράφει τη δική του αξιόλογη πορεία στο χώρου του Ελληνικού τραγουδιού.

Τρίτη 7 Αυγούστου και ώρα 21.30 στο Θέατρο Νότη Περιγιάλι, Περιοχή Μπεσκάκι στους Αγίους Θεοδώρους.

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Ο Χρήστος Θηβαίος είναι έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης. Σπούδασε Φιλοσοφία στη Φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου της Μπολόνια, με καθηγητή τον διάσημο συγγραφέα και σημειολόγο Ουμπέρτο Έκο. Έγινε γνωστός με το συγκρότημα Συνήθεις Ύποπτοι, το οποίο δημιούργησε το 1994 με τον Αλέκο Βασιλάτο και τον Τάσο Λώλη. Οι Συνήθεις Ύποπτοι διαλύθηκαν το 2000 και ο Χρήστος Θηβαίος συνέχισε σόλο καριέρα. Στη σόλο καριέρα του βρέθηκε στη σκηνή με κορυφαία ονόματα της Ελληνικής μουσικής όπως: Θάνος Μικρούτσικος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Νταλάρας, Αρλέτα κ. ά. Τα δύο τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί, μαζί με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στην επιτυχημένη μουσικοθεατρική παράσταση «9:05».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΝΙΟΣ

Ο Χρήστος Νινιός γεννήθηκε στο Λουτράκι το 1979. Στα εφηβικά του χρόνια ήρθε η πρώτη διαπίστωση και μετέπειτα αγάπη για την μουσική. Το μέσο μελοποίησης των τραγουδιών του, ήταν μια δανεική δεξιόχειρη κιθάρα η οποία των ταλαιπωρούσε αφού ήταν αριστερόχειρας. Η προσπάθεια αυτή να γνωρίσει τη μουσική μέσα απ’ τη κιθάρα έγινε ανάγκη και ζωή του. Το καλοκαίρι του 2008 μέσα από μια “λάθος” συνεννόηση σε κάποιο live ήρθε η γνωριμία με τον παραγωγό Βίκτωρα Πολυδώρου ο οποίος πίστεψε στο ταλέντο του και το αποτέλεσμα ήταν το όνειρο να γίνει πραγματικότητα και να υπογράψει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά που έχει το όνομα “11+” και περιέχει 12 υπέροχα τραγούδια. Έκτοτε πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται με σημαντικούς καλλιτέχνες.

 

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ LOUTRAKI FESTIVAL

Η Ορχήστρα Δωματίου του Loutraki Festival αποτελείται από ένα κλασικό κουιντέτο ξύλινων πνευστών (κλαρινέτο, φλάουτο, όμποε, φαγκότο, κόρνο) που πλαισιώνεται από πιάνο, ηλεκτρικό μπάσο και κρουστά.  Οι διακεκριμένοι μουσικοί που το απαρτίζουν αποτελούν μέλη των μεγαλύτερων συμφωνικών ορχηστρών της χώρας και έχουν συμπράξει με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.  Η ορχήστρα το 2017 στα πλαίσια του Loutraki Festival συνέπραξε με την Ελένη Πέτα στην βραδιά πανσελήνου.

Κλαρινέτο: Πελοπίδας Μαυρόπουλος

Φλάουτο: Κατερίνα Παντελέων

Όμποε: Μαρία Σιφναίου

Κόρνο: Χρήστος Καλούδης

Φαγκότο: Άλεξ Κάλτσο

Πιάνο: Μάξιμος Δράκος

Μπάσο: Χρήστος Ζερβός

Κρουστά: Παναγιώτης Κολλιαβασίλης

Ντραμς: Κώστας Νάστος

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit