Σεμινάριο Βιολοντσέλου με τον Dimitri Maslennikov Ι 8,9 &10 Αυγούστου 

Dimitri Maslennikov

O Dimitri Maslennikov ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην ηλικία των 5 ετών. Στην ηλικία των 11 κέρδισε το διεθνή διαγωνισμό σολίστ στη Μόσχα και τον Τσέχικο διεθνή διαγωνισμό στην Πράγα. Ο Dimitri είναι επίσης ο νικητής στο διαγωνισμό Tchaikovsky και Rostropovitch. Σε ηλικία 14 ετών λαμβάνει υποτροφία από τη Γαλλική κυβέρνηση για σπουδές στο Ωδείο του Παρισιού, όπου και αποφοιτά παίρνοντας το 1ο βραβείο παμψηφεί.

Ο Dimitri Maslennikov εκλήθη να παίξει σε φημισμένες ορχήστρες όπως: Moscοv Soloists, Moscow Virtuosos, Russian Symphony Orchestra, Prague Radio Orchestra, the Israel Philharmonic Orchestra, Montreal Symphony Orchestra, Strasburg Philharmonic Orchestra κ.α.  O Dimitri Maslennikov έλαβε τεράστια υποστήριξη από το μαέστρο Christoph Eschenbach. Παράλληλα έχει συμπράξει με την NDR Hamburg Orchestra, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγο και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Φιλαδέλφειας.

Από πολύ νωρίς στην καριέρα του και χωρίς διακοπή ο Dimitri Maslennikov ήταν προσκεκλημένος από Φεστιβάλ μεγάλου κύρους όπως: Festival of Schleswig ‐ Holstein, Colmar, Verbier, Ravinia στο Chicago. Έχει παίξει σε περίβλεπτες σκηνές όπως: the Suntory Hall στο Τόκυο, Salle Pleyel στο Παρίσι, στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, Rudolfinum στην Πράγα, Grand Hall in the Philharmonic στην Αγία Πετρούπολη. Ο Dimitri Maslennikov έδωσε επίσης εκπληκτικά κονσέρτα για τα Ηνωμένα Έθνη και για τη βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ.

Το 2006 ο Dimitri  ηχογράφησε 2 κονσέρτα για τσέλο του Dimitri Sostakovitch’s με την NDR Οrchestra του Αμβούργου με μαέστρο τον Christoph Eschenbach, μια αναγνωρισμένη ηχογράφηση από τον Διεθνή τύπο.  Το 2008 έπαιξε για πρώτη φορά παγκοσμίως το κονσέρτο για τσέλο του Γάλλου μαέστρου Marc – Andre Dalbavie  με την Ensemble Interconteporain στο θέατρο Miller, του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.

To 2010, ακολούθησαν αναρίθμητες συναυλίες σε διάφορα μέρη του πλανήτη. Κατόπιν αυτών ο Dimitri ηχογράφησε τις παραλλαγές Rococo του Tchaikovsky σε συνεργασία με τη Γερμανική Συμφωνική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Cristoph Eschenbach. Αυτή η ηχογράφηση ήταν η αιτία να κάνει επίσημα το ντεμπούτο του στη Φιλαρμονική του Βερολίνου, καθώς επίσης να δώσει κονσέρτα στα φεστιβάλ Schleswig Holstein και Rheinghau. Έχει δώσει πολλά κονσέρτα και ρεσιτάλ στην Γαλλία και στο εξωτερικό έκανε το εξαιρετικό του ντεμπούτο στην Κίνα το 2012 με την ορχήστρα του National Center of the Performing Arts. Την ίδια χρονιά ο Dimitri  ξεκίνησε μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία με την Φιλαρμονική ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης και τον Μαέστρο Youry Temirkanov.

Το 2014 ο Dimitri περιόδευσε στην Ασία με την φιλαρμονική ορχήστρα στης Αγίας Πετρούπολης, οπότε και του εδόθη ο τίτλος τιμής Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Guangzhou Opera. Ο Dimitri έπαιξε για πρώτη φορά το Dalbavie’s Cello and Orchestra Concerto με την Mozarteum  Orchestra υπό την Διεύθυνση του Maestro Eschenbach κατά την διάρκεια της τελευταίας επανάληψης του Φεστιβάλ του Σαλτσμπουργκ.

Ανάμεσα στα τρέχοντα έργα του Dimitri Maslennikov θα είναι και μια ηχογράφηση με την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου αφιερωμένη στον Haydn, όπως επίσης και κονσέρτα με την Εθνική Ορχήστρα στην Ουάσινγκτον και την Tonhalle Orchestra στην Ζυρίχη.

 

Ατομικό μάθημα

Διάρκεια 45΄

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 6948574703 – 2744067376.

 

 

 

 

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit