Σεμινάριο Πιάνου με τον Τριαντάφυλλο Λιώτη Ι 8,9 &10 Αυγούστου 

Τριαντάφυλλος Λιώτης

Ο Τριαντάφυλλος Λιώτης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος (τάξη Άννας Αικατερίνη) και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (τάξη Νικολάου Τασόπουλου, Δίπλωμα, Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο) και τις συνέχισε στη Γερμανία στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής του Detmold με τους καθηγητές Alfredo Perl (Bachelor και Master Solist) και Manuel Lange (Master Liedklasse) και μετέπειτα στην Ανωτάτη Σχολή Μουσικής της Karlsruhe με τον καθηγητή Dr. h. c. Kalle Randalu (Solistenexamen), όπου από το 2015 έχει τη θέση του βοηθού του. Τις μουσικές του γνώσεις μπόρεσε να εμπλουτίσει περαιτέρω μέσα από σεμινάρια με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς όπως οι A. Schiff, L. Remy, P. Badura-Skoda, B. Ringeissen, T. Quasthoff, M. Tirimo, M. Itoh, B. Fredriksen, A. Bauni, P. Vladigerov, Γ. Θυμής και Γ. Χατζηνίκος.

Έχοντας ήδη συνεργαστεί με επιτυχία με σημαντικές ορχήστρες και μουσικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (όπως η Baden Baden Philharmonie, η Detmolder Kammerorchester, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ), ο Τριαντάφυλλος Λιώτης αναπτύσσει σταδιακά μια διεθνή συναυλιακή δραστηριότητα αποκομίζοντας εξαιρετικές κριτικές με ρεσιτάλ πιάνου, Lied και μουσικής δωματίου σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία) και συμμετέχοντας σε σημαντικά ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ (π.χ. Φεστιβάλ Bach Detmold, Haller Bach Tage, Klassik Bülach, Φεστιβάλ Albéniz Camprodon, Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, Santorini Arts Factory). Ο Τριαντάφυλλος Λιώτης έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες πρώτες εκτελέσεις έργων σύγχρονης μουσικής, ανάμεσά τους και βραβευμένων συνθετών. Ηχογραφήσεις και συναυλίες του έχουν μεταδοθεί τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Έχει διακριθεί σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου όπως (πιο πρόσφατα, το 2015) βραβείο Bach και 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό “Grand Prize Virtuoso Vienna”, 3ο βραβείο του 39ου διεθνούς διαγωνισμού πιάνου “Μαρία Κάλλας”, βραβείο Albéniz και βραβείο του σεμιφιναλίστ στον 61ο διεθνή διαγωνισμό “Maria Canals Barcelona”. Το Νοέμβριο του 2015 κέρδισε επίσης το 1ο βραβείο στον εσωτερικό διαγωνισμό “Dr. Hermann Büttner“ της Ανωτάτης Σχολής Μουσικής της Karlsruhe και τον Απρίλιο του 2016 ήταν σεμιφιναλίστ του 58ου διεθνή διαγωνισμού πιάνου “Premio Jaén”. Από το 2011 μέχρι το 2014 ήταν υπότροφος του ιδρύματος “Villa Musica Rheinland-Pfalz”. Το 2015 κέρδισε σε συνεργασία με σύνολο μουσικής δωματίου της Detmolder Kammerorchester (DKO) το περίφημο βραβείο “ECHO Klassik“ για την ηχογράφηση του έργου “Das Lied von der Erde“ του G. Mahler στη διασκευή των Schönberg / Riehn για σύνολο δωματίου (Label: Dabringhaus und Grimm).

Πρόσφατε παρουσίασε την πλήρη σουίτα “Iberia“ του Isaac Albéniz τον Αύγουστο του 2016 στο περίφημο ομώνυμο Φεστιβάλ, στο Camprodon της Ισπανίας.

 

Ατομικό μάθημα

Διάρκεια 45΄

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Ομαδικό Μάθημα

Διάρκεια 120′

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

Οι μαθητές στα ομαδικά μαθήματα θα χωριστούν ανάλογα με το καλλιτεχνικό τους επίπεδο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, Κολοκοτρώνη 17.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 6948574703 – 2744067376.

 

 

 

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit