Σεμινάριο Βιολιού με τον Ιάσωνα Κεραμίδη Ι 8,9 &10 Αυγούστου 

 

Ιάσονας Κεραμίδης

Ένας βιρτουόζος βιολονίστας με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο, οι οποίες χαρακτηρίζονται από συναίσθημα και μεσογειακό ταμπεραμέντο. Γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα και ξεκίνησε την εκμάθηση του βιολιού στην ηλικία των 5 χρόνων μαζί με τα δύο αδέλφια του, οι οποίοι είναι επίσης επαγγελματίες βιολονίστες. Οι σπουδές του στο βιολί ολοκληρώθηκαν στις Μουσικές Ακαδημίες της Καρλσρούης και Στουτγκάρδης, δίπλα στους καθηγητές Ingolf Turban και Ulf Hoelscher, όπως και στη μουσική δωματίου με τους καθηγητές Michael Uhde και Markus Stange.

Στα διάφορα σεμινάρια – masterclasses που παρακολούθησε,  ο Ιάσονας είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με γνωστούς και αξιόλογους βιολονίστες όπως: Λεωνίδα Καβάκο, Ruggiero Ricci, Gidon Kremer, Eugene Sarbu, Ingolf Turban, Stephen Shipps και Stephan Picard.

Ο Ιάσονας έχει λάβει διακρίσεις και βραβεία σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς από την ηλικία των 13 χρόνων, όπως: 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (1998), 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό της Μουσικής Ακαδημίας της Καρλσρούης (2006), Υποτροφία από το Ίδρυμα Γ.Α.Παπαϊωάννου Καβάλας (2006), 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Neustadt-Weinstrasse Γερμανίας, Υποτροφία από το Ίδρυμα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2008), 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Βιολιού ART στη Θεσσαλονίκη-Ελλάδα (2010), 1ο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Neustadt (2010), 1οβραβείο στον Διαγωνισμό της Μουσικής Ακαδημίας Καρλσρούης για πιάνο τρίο (2012), 2ο βραβείο στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου Illzach (Γαλλία, 2013). Έχει καταστεί υπότροφος από διάφορους οργανισμούς και το βιολί του είναι κατασκευής Ferdinando Gagliano του 1752.

Ο Ιάσονας έχει συμμετάσχει και έχει δώσει πολυάριθμα κονσέρτα σε όλο τον κόσμο, σε χώρες όπως: HΠΑ, Τσεχία, Κίνα, Σερβία, Αγγλία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Ρωσσία, Ρουμανία, Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Αυστρία, Γαλλία, Πορτογαλία, μεταξύ των οποίων ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Σόφιας, τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Φιλαρμονική του Baden-Baden, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα Olomuc και τη Γερμανική Κρατική Ορχήστρα. Από το Δεκέμβριο του 2013 είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Μονάχου, ενώ από το Μάρτιο του 2018 είναι πλέον, κατόπιν ειδικής ακρόασης, κονσερτίνο της ορχήστρας (konzertmeister). Είναι επίσης μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Φεστιβάλ της Λουκέρνης, όπως και του Astris Piano Trio και Akamas Duo με τον κιθαρίστα Νικόλα Κυριακού.

 

Ατομικό μάθημα

Διάρκεια 45΄

Κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ

Ομαδικό Μάθημα

Διάρκεια 120′

Κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ

Οι μαθητές στα ομαδικά μαθήματα θα χωριστούν ανάλογα με το καλλιτεχνικό τους επίπεδο. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου, Κολοκοτρώνη 17.

Πληροφορίες – Συμμετοχές: 6948574703 – 2744067376.

 

 

 

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit